Uw woning laten taxeren

Er kunnen diverse redenen zijn om uw woning te laten taxeren. Bijvoorbeeld (her)financiering, verzekeringen of de belasting. Wanneer u uw woning laat taxeren door Wijnholds Makelaardij, bent u verzekerd van een deskundig oordeel.

De waarde van uw woning wordt bepaald door meerdere factoren, waarvan dit de meest belangrijke zijn:

 

De bouwkundige staat waarin het huis zich bevindt 

De inhoud en oppervlakte

De constructie van de woning en gebruikte materialen

De mate van isolatie en genomen energiezuinige maatregelen

Rechten en plichten van de woning en de grond

De ligging en omgeving

De actuele marktsituatie

 

Mocht het relevant zijn, dan vragen we ook aanvullende informatie op bij de gemeente, bijvoorbeeld over bestemmingsplannen en verontreiniging. 

Het eindproduct na een taxatie is het taxatierapport. U ontvangt het in tweevoud, dus inclusief kopie voor eigen gebruik. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Certificaten en keurmerken

Vanzelfsprekend wilt u uw huis laten taxeren door iemand met kennis van zaken. Wijnholds Makelaardij is lid van de NWWI (Nederlands Woning Waarde Instituut), de Taxateursunie, Vastgoedcert en NRVT. Taxaties worden dus altijd gecontroleerd voordat u deze aan uw hypotheekverstrekker overdraagt. Vastgoedcert controleert de vakkundigheid van makelaars en taxateurs: met dit keurmerk is de vakkundigheid van onze medewerkers obectief vastgelegd. Het NRVT houdt toezicht op de naleving van de gedrags- en beroepsregels en reglementen en borgt daarmee de kwaliteit van de geregistreerde taxateurs. 

Onze andere diensten:

Certificering